Zarejestruj

Projekty »

Deser też może być zdrowy

:: Projekt UP075 (Szczegóły)
Adresaci
przedszkole, szkoła podstawowa - klasy I-IV
Forma prezentacji
warsztat
Nauki i sztuki
nauki o zdrowiu, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
nauczanie początkowe
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
mgr inż. Joanna Stasiak (kierownik),
dr hab., prof. uczelni inż. Dariusz Stasiak, dr inż. Agnieszka Latoch, mgr inż. Robert Waraczewski
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2023-09-19 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 13
Edycja zakończona
Wtorek 2023-09-19 12:00 - 13:00
Termin dodatkowy
Wolne miejsca: 5

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (10)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Celem projektu jest popularyzowanie zdrowego odżywiania wśród dzieci w wieku przedszkolnym. Podczas warsztatu dzieci będę uczestniczyć w przygotowaniu półproduktów do deserków oraz komponować swoje monoporcje wedle własnych preferencji. Powstałe desery będą pełnowartościowym posiłkiem bogatym w witaminy i składniki mineralne. W ramach warsztatu zostanie omówiona Piramida Zdrowego Żywienia i Stylu Życia Dzieci i Młodzieży.