Projekty »
Fałszowanie żywności. Jak nie dać się oszukać?
:: Projekt UP130 (Szczegóły) | |
Terminy |
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.) |
Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (310)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8
Żywność fałszować można na kilka sposobów - zastępując dany składnik innym (najczęściej tańszym), dodając wodę, nieprawidłowo deklarując skład ilościowy produktu czy jego pochodzenie. Niestety jest to zjawisko powszechne, a fałszowane produkty można znaleźć niemal w każdej gałęzi przemysłu spożywczego. Jaka żywność jest najczęściej podrabiana? Jak nie dać się oszukać?
W ramach proponowanych warsztatów prowadzonych przez SKN Analityków Żywności odpowiemy na te oraz inne pytania. Uczestnicy zamienią się także w analityków sprawdzających autentyczność wybranych produktów spożywczych.