Zarejestruj

Projekty »

Historia i proces warzenia serów

:: Projekt UP107 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
dyskusja, prezentacja multimedialna
Nauki i sztuki
technologia żywności i żywienia
Przedmioty
przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
mgr inż. Robert Waraczewski (kierownik),
mgr inż. Joanna Stasiak, dr hab., prof. uczelni inż. Bartosz Sołowiej
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2023-09-22 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 30

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (226)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Podczas spotkania zostanie zaprezentowany temat historii serów i ich produkcji. Uczestnicy wybiorą się w podróż od czasów paleozoicznych do współczesnych śledząc naszych przodków i ich zmagania z wymagającym surowcem jakim jest mleko oraz z bardzo satysfakcjonującym produktem - serem. Co więcej uczestnicy będą mieli szansę zobaczyć sery przygotowane w pracowni Zakład Technologii Mleczarstwa i Żywności Funkcjonalnej. Mimo że projekt ma formę głównie prezentacji multimedialnej, będzie realizowany z wykorzystaniem dyskusji w celu głębszego zrozumienia tematu. Gorąco zapraszamy!