Zarejestruj

Projekty »

Indeks glikemiczny żywności - czy warto go poznać bliżej?

:: Projekt UP154 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa, studenci
Forma prezentacji
warsztat
Nauki i sztuki
nauki o zdrowiu, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, chemia, medycyna
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr inż. Justyna Libera (kierownik),
dr hab., prof. uczelni Aldona Sobota, dr inż. Anna Wirkijowska, mgr inż. Paulina Łysakowska, mgr inż. Katarzyna Serewa
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Poniedziałek 2024-09-16 11:00 - 13:00
Brak wolnych miejsc
Edycja zakończona
Piątek 2024-09-20 10:00 - 12:00
Brak wolnych miejsc
Edycja zakończona
Piątek 2024-09-20 13:00 - 15:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (119)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Zapraszamy na projekt warsztatowy, na którym wyjaśnimy czym jest indeks i ładunek glikemiczny żywności. Czy taka wiedza ułatwi robienie zakupów produktów spożywczych? Pokażemy jakich informacji szukać na etykiecie żywności. Czy należy bać się węglowodanów w diecie? Podczas trwania projektu będzie można przekonać się w jaki sposób wyznacza się indeks glikemiczny w żywności.

 

Obraz Segerst z Pixabay

  • Foto