Zarejestruj

Projekty »

Słodka, zdrowa, kolorowa czyli chałka na wesoło

:: Projekt UP285 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy I-IV
Forma prezentacji
warsztat
Nauki i sztuki
technologia żywności i żywienia
Przedmioty
technika
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr inż. Anna Wirkijowska (kierownik),
dr inż. Piotr Zarzycki, dr hab. inż. Aldona Sobota, mgr inż. Paulina Łysakowska, inż. Julia Pizur, inż. Adriana Przygodzka, inż. Gabriela Pączka, Kamil Reichert, inż. Barbara Kudelska, inż. Joanna Kowalska, inż. Patryk Brzycki, Agnieszka Woźniak, mgr inż. Dorota Teterycz
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2023-09-19 10:00 - 12:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (2 półtechnika)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Produkty piekarnicze są mocno zakorzenione w naszej tradycji. Wyroby piekarnicze to nie tylko chleb ale także wyroby półcukiernicze najczęściej kojarzone ze słodką drożdżówką.

W ramach warsztatów pokażemy, że drożdżowe ciasto może być nie tylko słodkie i smaczne ale także zdrowe. Pokażemy Wam jak zamienić zwykłe przygotowanie ciasta w niezwykłą zabawę - wystarczy tylko  puścić wodzę fantazji....

Warsztaty mają na celu ugruntowanie prawidłowych nawyków żywieniowych i zachęcenie do stosowania zasad prawidłowego żywienia

  • Foto