Zarejestruj

Projekty »

Tajemnice nauk o żywności

:: Projekt UP309 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
ćwiczenia, doświadczenie, laboratorium
Nauki i sztuki
technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr inż. Klaudia Gustaw (kierownik),
dr Kamila Rachwał, dr inż. Iwona Niedźwiedź
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2023-09-19 09:00 - 10:00
Wolne miejsca: 5
Edycja zakończona
Wtorek 2023-09-19 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 5

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (234)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Warsztaty poświęcone eksperymentom naukowym z wykorzystaniem żywności. Uczestnicy będą mogli samodzielnie wykonać proste doświadczenia związane z naukami o żywności oraz biotechnologią. Eksperymenty będą dotyczyły m.in. zagadnień związanych z gastronomią molekularną i wykorzystaniem biotechnologii do stworzenia produktów fermentowanych. Będzie możliwość wykonania np. sferyfikacji produktów oraz ekstrakcji DNA z owoców. Warsztaty będą w formie stacji edukacyjnych.