Zarejestruj

Projekty »

Tekstura serów

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy VII-VIII (P7-8), szkoła ponadpodstawowa, studenci, rodzice, dziadek i babcia
Dla niepełnosprawnych
niepełnosprawnych ruchowo, z innymi niepełnosprawnościami
Forma prezentacji
laboratorium
Nauki i sztuki
technologia żywności i żywienia
Przedmioty
chemia, fizyka i astronomia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko (kierownik),
dr hab., prof. uczelni Marta Tomczyńska-Mleko, dr hab. inż. Marta Wesołowska-Trojanowska, dr Piotr Janas, dr hab., prof. uczelni inż. Bartosz Sołowiej
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2022-09-13 09:00 - 11:00
Wolne miejsca: 25

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (226)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Projekt dotyczy wykładu na temat reologii serów i ich tekstury. Następnie przewidziana jest analiza tekstury różnych serów przy użyciu teksturometru.