Projekty »
Z ziemi włoskiej do Polski - warsztaty kulinarne w ramach wydarzenia specjalnego "Ogrody żywności"
:: Projekt UP (Szczegóły) | |
Terminy |
Czas trwania projektu: 4 godz. (180 min.) |
Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (Pracownia gastronomiczna)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8
Zapraszamy do bardzo praktycznej i smacznej części "Ogrodów żywności"!
Warsztaty kulinarne będą realizowane w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, przez niezwykłego gościa - pana Piotra Skwarka.
Nasz gość specjalny, jest absolwentem Brockenhurst College, a doświadczenie zawodowe zdobywał w Wielkiej Brytanii i Irlandii. Pracował w hotelach i restauracjach z gwiazdkami Michelina oraz gotując dla pasażerów luksusowych statków pasażerskich. W Polsce, gotował w wielu restauracjach, a aktualnie można spróbować przysmaków przygotowywanych przez niego we "Włoskiej sztuce", lokalu mieszczącym się przy al. Racławickich 10 w Lublinie. Pan Piotr to kucharz z bogatym doświadczeniem, ale przede wszystkim z ogromną pasją do gotowania! Każdy dzień traktuje jako nowe wyzwanie, możliwości samodoskonalenia się oraz dzielenia wiedzą z innymi. W kuchni ceni prostotę, jakość składników oraz poszanowanie tradycji.
Dla uczniów szkoły ponadpodstawowej, przygotował specjalne warsztaty kulinarne, podczas których zdradzi niektóre tajniki kuchni włoskiej oraz wspólnie z uczestnikami projektu, przygotuje niesamowite dania, z wykorzystaniem niezwykłych makaronów.
Relację z warsztatów będzie można śledzić w naszych mediach społecznościowych.