Projekty »
Zapleciona, słodka, zdrowa czyli chałka kolorowa
:: Projekt UP (Szczegóły) | |
Terminy |
Czas trwania projektu: 3 godz. (135 min.) |
Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (2 półtechnika)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8
Produkty piekarnicze są mocno zakorzenione w naszej tradycji. Wyroby piekarnicze to nie tylko chleb ale także wyroby półcukiernicze najczęściej kojarzone ze słodką drożdżówką.
W ramach warsztatów pokażemy, że drożdżowe ciasto może być nie tylko słodkie i smaczne ale także zdrowe. Pokażemy Wam jak zamienić zwykłe przygotowanie ciasta w niezwykłą zabawę - wystarczy tylko puścić wodzę fantazji....
Warsztaty mają na celu ugruntowanie prawidłowych nawyków żywieniowych i zachęcenie do stosowania zasad prawidłowego żywienia