Zarejestruj

Projekty »

Zapleciona, słodka, zdrowa czyli chałka kolorowa

:: Projekt UP (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy I-IV
Forma prezentacji
warsztat
Nauki i sztuki
nauki o zdrowiu, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr inż. Anna Wirkijowska (kierownik),
mgr inż. Dorota Teterycz, mgr inż. Paulina Łysakowska, dr inż. Piotr Zarzycki, inż. Klaudia Brach, inż. Marta Parszewska, inż. Magdalena Jaworska, Julia Pizur, Gabriela Rupar, Barbara Kudelska
Terminy
Czas trwania projektu: 3 godz. (135 min.)
Edycja zakończona
Środa 2022-09-14 11:00 - 14:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (2 półtechnika)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Produkty piekarnicze są mocno zakorzenione w naszej tradycji. Wyroby piekarnicze to nie tylko chleb ale także wyroby półcukiernicze najczęściej kojarzone ze słodką drożdżówką.

W ramach warsztatów pokażemy, że drożdżowe ciasto może być nie tylko słodkie i smaczne ale także zdrowe. Pokażemy Wam jak zamienić zwykłe przygotowanie ciasta w niezwykłą zabawę - wystarczy tylko  puścić wodzę fantazji....

Warsztaty mają na celu ugruntowanie prawidłowych nawyków żywieniowych i zachęcenie do stosowania zasad prawidłowego żywienia

 

  • Foto