# | Początek | Nazwa | Miejsca | |
wtorek 2024-09-17 |
UP370 | 11:00 | Ryby konsumpcyjne - korzyści i zagrożenia dr hab. Renata Pyz-Łukasik, dr hab., prof. uczelni Waldemar Paszkiewicz | 40 | Edycja zakończona |
UP479 | 11:00 | Żywność ekologiczna i jej wpływ na zdrowie prof. dr hab. inż. Paweł Glibowski | 99 | Edycja zakończona |
UP024 | 12:00 | Bakterie, które leczą i żywią dr inż. Monika Pytka | 55 | Edycja zakończona |
UP090 | 12:00 | Czy żywność może być niebezpieczna? dr hab. inż. Agnieszka Latoch, Dawid Ramotowski, Studenckie Koło Naukowe Gastronomów "Gastronauci" | 10 | Edycja zakończona |
K142 | 12:00 | Mikroby w akcji: twoja własna fabryka witamin dr Marta Kłos | Brak miejsc | Edycja zakończona |
UP312 | 12:00 | Owady jadalne - fakty i mity dr inż. Ewelina Zielińska, Julia Bębacz, Patrycja Sieczka, Weronika Samol, dr inż. Izabela Podgórska-Kryszczuk, Oliwia Cygan | 4 | Edycja zakończona |
UP429 | 12:00 | Wieprzowina na talerzu- fakty i mity Kinga Kropiwiec-Domańska, mgr inż. Magdalena Moczulska, Martyna Brandys-Buczek, inż. Patrycja Rekiel, prof. dr hab. Marek Babicz, inż. Jan Wojciechowski, Krzysztof Skalski | 60 | Edycja zakończona |
UP097 | 13:00 | Desery bez cukru i glutenu dr hab. inż. Marzena Włodarczyk-Stasiak, dr Artur Mazurek | Brak miejsc | Edycja zakończona |
UP226 | 13:00 | Kreatywne Muffinki: Twórz, Dekoruj, Smakuj! dr inż. Dorota Teterycz, dr inż. Anna Wirkijowska, dr hab. inż. Piotr Zarzycki, mgr inż. Paulina Łysakowska, dr hab., prof. uczelni inż. Aldona Sobota | Brak miejsc | Edycja zakończona |
UP428 | 13:00 | Warsztaty kuchni japońskiej dr hab., prof. uczelni Marta Tomczyńska-Mleko, prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko, dr inż. Monika Michalak-Majewska, dr hab. inż. Marta Wesołowska-Trojanowska, dr Piotr Janas, Rafael Mleko, Ilona Sójka | Brak miejsc | Edycja zakończona |
UP024 | 14:00 | Bakterie, które leczą i żywią dr inż. Monika Pytka | 79 | Edycja zakończona |
środa 2024-09-18 |
UP081 | 09:00 | "Czy te oczy mogą kłamać"? - czyli zmysły w ocenie jakości żywności prof. dr hab. Karolina Wójciak, dr inż. Paulina Kęska, mgr inż. Elżbieta Solska, mgr inż. Agata Nowaczyk, mgr inż. Patrycja Skwarek | Brak miejsc | Edycja zakończona |
U375 | 09:00 | Zostań piekarzem – produkcja i dekoracja wyrobów piekarskich mgr Barbara Sieńko | 20 | Edycja zakończona |
UP139 | 10:00 | Gdzie się kryje cukier, czyli słodkie poszukiwania z Analitykami Żywności dr inż. Ewelina Zielińska, lic. Jakub Murat, dr inż. Izabela Podgórska-Kryszczuk, Dawid Ramotowski | Brak miejsc | Edycja zakończona |
UP143 | 10:00 | Głodówka przerywana prof. dr hab. Stanisław Mleko, dr hab., prof. uczelni Marta Tomczyńska-Mleko, dr Piotr Janas, dr hab. inż. Marta Wesołowska-Trojanowska, Rafael Mleko | 22 | Edycja zakończona |
UP239 | 10:00 | Laboratorium młodego chemika dr inż. Ewelina Zielińska, dr inż. Izabela Podgórska-Kryszczuk, Karolina Bryzek, Emilia Bortacka, Patrycja Goś, Daria Cieslińska, Katarzyna Dajnowska, prof. dr hab. Urszula Pankiewicz | Brak miejsc | Edycja zakończona |
UP283 | 10:00 | Nadtlenek wodoru jako reaktywna forma tlenu dr inż. Katarzyna Lisiecka, dr hab. Monika Karaś, dr Urszula Szymanowska, dr inż. Małgorzata Sierocka, dr, prof. uczelni Urszula ZŁotek, mgr Magdalena Borecka | Brak miejsc | Edycja zakończona |
UP288 | 10:00 | Naukowe smakołyki: Zdrowe desery dla przedszkolaków mgr inż. Joanna Stasiak, mgr inż. Robert Waraczewski, dr hab., prof. uczelni inż. Dariusz Stasiak, mgr inż. Agata Nowaczyk, mgr inż. Karolina Wengerska, mgr inż. Kostiantyn Vasiukov | Brak miejsc | Edycja zakończona |
UP421 | 10:00 | Ulotny świat zapachów dr inż. Łukasz Sęczyk, prof. dr hab. Barbara Kołodziej, dr hab., prof. uczelni Danuta Sugier, dr hab., prof. uczelni Beata Król, dr Katarzyna Luchowska | Brak miejsc | Edycja zakończona |
UP442 | 10:00 | Wypieki z sercem - piecz, smakuj, degustuj i oceniaj ciasta mgr Adriana Sobczak-Frynas, mgr inż. Radosław Kowalik, mgr Justyna Kamińska, mgr Anna Starek, dr inż. Paulina Studzińska-Jaksim, mgr Justyna Kanar | 1 | Edycja zakończona |
UP217 | 11:00 | Konsumencie przekonaj się do mięsa wieprzowego! dr hab., prof. uczelni inż. Anna Kasprzyk | 25 | Edycja zakończona |
UP293 | 11:00 | No waste w mojej kuchni - pomysły na wykorzystanie resztek mgr inż. Patrycja Skwarek, prof. dr hab. Małgorzata Karwowska | Brak miejsc | Edycja zakończona |
UP412 | 11:00 | Tłuszcz - wróg czy przyjaciel dr hab. Piotr Kiczorowski | Brak miejsc | Edycja zakończona |
U375 | 11:00 | Zostań piekarzem – produkcja i dekoracja wyrobów piekarskich mgr Barbara Sieńko | 15 | Edycja zakończona |
UP012 | 12:00 | Analiza jakości żywności dr inż. Izabela Podgórska-Kryszczuk, prof. dr hab. Urszula Pankiewicz, dr inż. Ewelina Zielińska, Karolina Bryzek, Patrycja Goś, Emilia Bortacka, Dawid Ramotowski | Brak miejsc | Edycja zakończona |
UP452 | 12:00 | Zanim na Frytki, Ketchup na Warsztat: Twoje Zdrowie, Twój Smak i Wybór dr hab., prof. uczelni inż. Dariusz Kowalczyk, mgr inż. Joanna Cichocka | Brak miejsc | Edycja zakończona |
UP362 | 13:00 | Roślinne lodożerki dr inż. Katarzyna Skrzypczak, dr hab. Ewa Jabłońska-Ryś, dr Aneta Sławińska, dr inż. Monika Michalak-Majewska, dr Wojciech Radzki, mgr inż. Patryk Siczek | Brak miejsc | Edycja zakończona |
UP402 | 13:00 | Tajemnice pieczywa - od historii po naukę mgr inż. Dorota Teterycz, inż. Magda Pastusiak, inż. Mikołaj Ociesa, dr inż. Anna Wirkijowska | Wstęp wolny | Edycja zakończona |
UP430 | 13:00 | Witamina C – fakty i mity dr Artur Mazurek, dr hab., prof. uczelni Marzena Włodarczyk-Stasiak | 20 | Edycja zakończona |
UP401 | 14:00 | Tajemnice Miodu: od kwiatu do słoika - rodzaje, odmiany i pułapki zafałszowań dr inż. Anna Wirkijowska, inż. Mikołaj Ociesa, inż. Magda Pastusiak, dr inż. Dorota Teterycz | Wstęp wolny | Edycja zakończona |